Etusivu    Info    Aineistoja    Svenska    English

Tulosta tuokio oheisesta pdf-tiedostosta:

Norppa Notkelo

Norppa Notkelo

Moi, mä oon 13-vuotias norppa Aparaattisaarelta ja etsin juttuseuraa kaikenikäisistä kiinnostavista tyypeistä. Oon tämmöinen rento, ihan hauska ja trendikäs tyyppi. Mieluiten mä vietän aikaa kavereiden kanssa tai shoppaillen. Mun kaikki parhaat kaverit asuu Toisessa maailmassa, niin että mä näen niitä vaan netissä. Mut ei se haittaa. Siellähän mä teen kaikki ostoksenikin. Kuka jaksaa enää mennä kauppaan, kun kaikki siistit jutut voi tilata suoraan kotiin vaikka rannalla maaten? Mä tykkään muuten tosi paljon loikoilusta, ranta tai kotisohva, kumpikin käy. Liikunnallisista jutuista ainoastaan uiminen on ihan kivaa. Äiti sanoo että mun vahvin osa on leuat, koska mä jauhan sen mielestä liian paljon purkkaa. Mutta kun purkka on tavallaan mun lempiruoka. Mun äidin nimi on Niina Notkelo ja se johtaa Aparaattisaaren pankkia. Sillä on varmaan kymmenen erilaista luottokorttia. Äiti on tallentanut yhden kortin tiedot mun tabletille, sillä tavalla ei tarvii aina vaivata äitiä noiden nettitilausten kanssa. Mä saan ostaa ihan mitä haluan ja yleensä mä tilaankin kaiken sen, mitä vaan näen mainoksissa. Mä seuraan aParaatti-mainostoimiston Liidua Hitterissä ja saan sieltä kaikki parhaat ideat.

Mun isä Nestori Notkelo omistaa Notkelo-laivayhtiön. Isän laivat on ainoa keino päästä tänne saarelle. Isä rakastaa matkustamista ja se on aina työmatkoilla. Äitikin tykkäsi ennen matkustella. Joskus nuorina ne oli molemmat lähteneet yksin reissaamaan ympäri Toista maailmaa, kunnes kumpikin oli sattumalta uinut tänne Aparaattisaarelle. Tuolla rantakallioilla ne tapasivat toisensa ekan kerran ja siellä on vieläkin merkittynä paikka, missä ne on ekan kerran pussanneet. Sinne samalle kalliolle isä ja äiti menee vieläkin kerran vuodessa räpylöimään ja viettämään vuosipäiväänsä.

Mä haluaisin kans päästä reissaamaan niin kuin isä ja äiti silloin. En oo vielä koskaan käynyt Toisessa maailmassa, mutta mä tiedän että viihtyisin siellä. Voisin tavata kaikki kaverit oikeasti ja nähdä millaista siellä isossa maailmassa on. Ehdotin jo äidille, että mitä jos mä lähtisin joku kerta mukaan, kun isä menee työmatkalle. Mutta äiti sanoi ettei se käy. Että mä olen liian nuori ja että Toisessa maailmassa on liian erilaista. En ihan tajunnut kun äiti selitti, että isän on aina Toiseen maailmaan tultaessa hypättävä laivasta ja uitava maihin, ettei ihmiset turhaan hermostu. Miksi ihmeessä? Isähän omistaa ne laivat!

Mä luulen, että äiti keksi koko jutun. Se pelkää sitä, että jos mä pääsen Toiseen maailmaan, en haluu tulla enää takas. Ja niin siinä saattaisi käydä. Mä kerron teille nyt salaisuuden. Mä oon rakastunut yhteen tosi suloiseen norppaan. Se on vaan kaks vuotta mua vanhempi ja mä oon seurannut sitä ihan alusta asti Kuvakramissa. Se on ihan hirveän suosittu. Sillä on nykyään yli 500 000 seuraajaa<. Mutta nyt kun mäkin oon alkanut saada enemmän seuraajia, niitä on jo yli 1500, se alkoi seurata mua! Se on laittanut mulle jo 37 sydäntä. Mä lasken ne joka päivä. Mun on pakko päästä tapaamaan sitä. Ihan pakko! Mä oon jo miettinyt, että voisko Valtteri viedä mut sinne. Se on isällä töissä ja se on meidän saaren oma pelastusvalas. No ei vaineskaan, en kai mä nyt tässä paljasta mun suunnitelmia.

Mut hei, jos haluut alkaa jutella mun kaa, niin täppää mua: Willowy13. Mut löytää myös Kukamitähähhistä ja Pikapulinasta. Tai paa viestii, jos sulla on tiedossa joku uus hyvä pikaviestisovellus! Yhtä mun kaverii kiusattiin Sik Sakissa, et sinne mä en tuu. Moiiiiiiiiiiii!

 

Kirjastot.fi