Etusivu    Info    Aineistoja    Svenska    English

Tulosta tuokio oheisesta pdf-tiedostosta:

Siili Iikelkotti

Siili Iikelkotti

Minun nimi on Siili Iikelkotti. Olen 6-vuotias ja olen jo esikoulussa. Esikoulu on siitä hyvä juttu, että sen jälkeen pääsee oikeaan kouluun. Sitä minä odotan tosi kovasti, sillä silloin minusta tulee kou-lu-lai-nen. Oi, se kuulostaa niin hienolta, että tekee melkein mieli hyppiä ilmaan!

Gepa Käpälä on minun paras kaveri. Hänen kanssa me ollaan keksitty monta hauskaa leikkiä. Niistä parhaimmat ovat kyllä tabletin laturin kiinnitys, kännykkä kengässä ja kymmenen laitetta laudalla. Isommissa leikeissä meillä on aina oravakaksoset Liito ja Kiito mukana, vaikka heille tulee riitaa melkein joka kerta. Joskus myös ekaluokkalaiset tahtovat leikkiin mukaan.

Minun perheeseeni kuuluvat isä, äiti ja pikkusisarukset Piik ja Kii. Minun isän nimi on Ilmari Iikelkotti ja hänellä on ikioma kauppa. Sen nimi on Kodin kone ja laite ja siellä myydään kaikenlaista kodinelektroniikkaa. Isän kaupasta voi ostaa telkkarin, puhelimen, järjestelmäkameran, pelikonsolin tai vaikka tabletin. Meillä on kotona ne kaikki. Isä tuo aina töistä kotiin kaikkea uutta ja jännää kokeiltavaksi.

Kun minä aloitin esikoulun, sain ikioman älypuhelimen. Semmoisen voi saada vain jos on tosi fiksu! Älypuhelimella voi tehdä vaikka mitä. Sillä voi kuvata videoita, olla netissä ja ottaa valokuvia. Minä olen ottanut aika monta kuvaa minusta. Aikuiset sanovat niitä selfieiksi ja siitä olen keksinyt, että minun kuvatpa ovatkin piikkifieitä. Tosin minun puhelimelle meinasi jo tulla se se se dementia. Nimittäin sen muistiin ei mahtunut enää yhtään mitään. Vanhoille siileille voi joskus käydä niin. Onneksi isä hankki puhelimeen lisää muistia sellaisesta pilvipalvelusta. Voisikohan mummillekin hankkia lisää muistia?

Minun äitini nimi on Erina. Hän ei käy töissä, koska Piik ja Kii ovat vielä niin pieniä. Piik on kohta kolmevuotias ja Kii on vasta yksi ja puoli. Kii käyttää vielä vaippoja. Äiti pitää paljon ruuanlaitosta ja erityisesti leipomisesta. Äidillä on netissä semmoinen oma blogi, johon hän laittaa kaikenlaisia uusia kakku- ja piirakkaohjeita, sitä mukaa kun keksii niitä.

Minä olen asunut Aparaattisaarella aina, mutta isä ja äiti eivät. Ennen meidän lasten tuloa he asuivat Toisessa maailmassa. Siellä kaikkien siilien pitää kuulemma asua pesässä ja nukkua talvisin. Meidän mummi tekee niin! Onneksi täällä saarella ei ole talvea. Isä ja äitikin asuivat ennen pesässä ja olivat olleet tyytyväisiä elämäänsä, kunnes heidän kotinsa viereen alettiin rakentaa suurta tietä. Isä kertoi, että Toisessa maailmassa tiet ovat pahinta mitä siileille voi tapahtua. Äiti ei halunnut perustaa perhettä sellaisessa paikassa. Niinpä he pakkasivat tavaransa ja lähtivät pois. Notkelo-laivayhtiön laiva toi isän ja äidin tänne Aparaattisaarelle ja täältä he löysivät oikean kodin. Äiti pitää meidän nykyisestä talosta paljon enemmän kuin mistään pesästä. Hän on sanonut, ettei palaisi enää mistään hinnasta Toiseen maailmaan. Minustakin täällä Aparaattisaarella on hirveän kiva asua, enkä aio muuttaa täältä koskaan pois.

 

Kirjastot.fi