Iggy Igelkott

Iggy Igelkott

Jag heter Iggy Igelkott. Jag är 6 år gammal och redan i förskolan. Förskolan är bra eftersom efteråt så kommer man till den riktiga skolan. Jag ser jättemycket fram emot att börja i skolan: då kommer jag att bli en skol-e-lev. Oj! Det låter så fint att jag nästan vill skutta av glädje! Geparden Kvicke Prick är min bästa vän. Men honom har vi kommit på många roliga lekar. Några av de bästa lekarna är nog ladda tabletten, telefon i skon och tio apparater i rad. I leker som kräver många barn är alltid ekorrtvillingarna Ila och Kila med, fast de nästan alltid börjar gräla med varandra. Ibland vill också barnen på första klass vara med i leken.

Till min familj hör pappa, mamma och mina småsyskon Pigg och Kigg. Min pappa heter Ingemar Igelkott och han har sin egen butik. Den heter Hushållets maskin och apparat, och där säljs all slags hemelektronik. I pappas butik kan man köpa fast en tv, en telefon, en systemkamera, spelkonsol eller en tablett. Vi har dem alla hemma. Pappa hämtar alltid hem allt möjligt nytt och spännande från jobbet.

När jag började i förskolan fick jag min egen smarttelefon. Man kan bara få en sådan om man är jättesmart! Man kan göra nästan vad som helst med en smarttelefon. Man kan filma videon, surfa på nätet och ta bilder. Jag har tagit ganska många bilder på mig själv. De vuxna kallar dem selfies men jag tycker att bilder på mig själv faktiskt är taggfies. Förresten fick min telefon nästan redan demens. Det rymdes inte något alls mer i telefonens minne. Sådant kan ibland hända gamla igelkottar. Som tur skaffade pappa mer minne till telefonen från ett sådant där datormoln. Sku man månne kunna hämta mer minne åt mommo också?

Min mamma heter Erin. Hon jobbar inte eftersom Pigg och Kigg fortfarande är så små. Pigg är snart tre år gammal medan Kigg bara är ett och ett halvt. Kigg är fortfarande i blöjor. Mamma tycker om att laga mat och särskilt att baka. Mamma har en sådan där blogg på nätet. Dit sätter hon alla möjliga nya kak- och pajrecept allt efter som hon hittar på dem.

Jag har bott på Apparatön i hela mitt liv, men pappa och mamma bodde i Den andra världen innan vi barn kom till. Där ska tydligen alla igelkottar bo i nästen och sova på vintern. Det gör vår mommo! Som tur finns det ingen vinter här på ön.

Pappa och mamma brukade också vara helt nöjda med att bo i sitt näste, ända tills man började bygga en stor väg helt bredvid deras hem. Pappa sa att vägar är det värsta som kan hända igelkottar i Den andra världen. Mamma ville inte ha en familj på en sådan plats. Så de tog sitt pick och pack och for bort. Ett av SälCo-rederiets skepp tog pappa och mamma med sig hit till Apparatön och här hittade de sig ett riktigt hem. Mamma tycker mycket bättre om vårt nuvarande hus än något näste. Hon säger att hon inte skulle återvända till Den andra världen till något pris. Jag tycker också att det är hemskt roligt att bo här på Apparatön, och kommer nog aldrig att flytta härifrån.

 

Biblioteken.fi