Kon Rita Kreatur — #kexreklam

Kon Rita Kreatur

Muuuuuuuuuu! Jag är kon Rita Kreatur och är föreståndare för Apparatöns första och enda reklambyrå. #aParaden. Det är mitt jobb att se till att invånarna på ön hålls à jour med allt som är nytt och nödvändigt. Jag är alltid på plats om något händer. Jag känner alla som bor på ön och alla känner mig. Som ett proffs inom reklambranschen är det viktigaste för mig att kunderna är nöjda.

När jag var ung var jag en lovande sjukampare, men då kor inte idrottar i Den andra världen lyckades jag inte hitta en serie som passade mig i stortävlingar. Liksom andra kor erbjöd dom ett jobb åt mig. Mjölkningsmaskinsanvändare. Platsen var nån stor bondgård bortom havet. Eftersom jag inte hade några andra alternativ bestämde jag mig för att ta emot jobbet och steg ombord. Under hela resan var jag tvehågsen: hade jag faktiskt gjort rätt val? Arbete i en fabrik passade inte min kreativa natur. När skeppet mitt i resan stannade för att tanka, flydde jag skeppet. #självständigakor Utan att inse det hade jag anlänt till den fantastiska Apparatön. Här bodde andra djur som lämnat Den andra världen, så självklart flyttade jag också in. Inom kort började jag studera. Jag tog en högskoleexamen i reklambranschen på distans genom nätet. Genast efter att jag fick min examen grundade jag aParaden-byrån.

Jag har ingen familj eller barn. Men jag tycker såklart om barn. Muuuuuuuuuu! Som ung tänkte jag bara på idrott, och sen kom studierna och till sist arbetet. Jag har faktiskt inte haft tid att kalva. #cowpower Men jag tillbringar ändå mycket tid med barnen på ön. Jag sköter om deras motion genom olika spel och tävlingar. Geocaching har man redan länge hållit på med på ön. Med hjälp av Honungstass har jag kommit på olika spel med mycket motion som uppmuntrar barnen att idrotta mer. Appar som djungelrally och andra roliga idrottsspel tycker jag är riktigt smarta uppfinningar. För några månader sen inledde jag projektet Den rörliga ön som omfattar hela ön, och nu äger också vuxna på Apparatön aktivitetsarmband. #rörligaön #flygandekor #orkaorka

Förutom reklam och motion sitter jag i redaktionen på Apparatöns Nyhetsbyrå. #fingretpåtidenspuls #kunskapärmakt Livet är så fantastiskt fullt med fart att målet på mitt aktivitetsarmband överskrids varje dag. Jag hinner sällan tillbringa tid hemma för mig själv. Det bästa sättet för mig att slappna av är trevliga promenader längs stranden med Don Varg. Där har ni en riktig gentleman. Om du vill nå mig är det lättast att hitta mig antingen vid kontoret, eller så i Truthäftet eller Kvitter @RitaK.

Silja Säl är i farten! Medan Silja tog det lugnt på stranden märkte Silja en spännande annons.

DELTA I TÄVLINGEN! GÖR EN EGEN TV-REKLAMFILM! Planera och filma en reklamfilm! Skicka den till adressen aParaden@aParaden.ap Den bästa reklamfilmen belönas med aPat10!

Tävlingens regler:

  1. En reklam har som syfte att öka på försäljningen av en produkt eller tjänst
  2. I reklamen berättar man om produkten eller tjänsten sanningsenligt.
  3. Reklamen kan till exempel vara en presentation eller en scen som berättar hur produkten eller tjänsten används.
  4. I reklamen ska man berätta hur mycket produkten eller tjänsten kostar.
  5. I reklamen kan ingå musik.
  6. En reklam får vara rolig.
  7. Reklamen får vara högst 30 s lång.

Hjälp Silja att göra en reklam. Reklamerna görs i små grupper. Grupperna väljer själv ett ämne som de tycker om, till exempel en leksak eller hobby. Reklamen övas och visas för gruppen. Åskådarna röstar på vilka av reklamerna skulle kunna delta i tävlingen som ordnas av Kon Rita Kreaturs reklambyrå aParaden. Man kan också filma reklamerna. Det krävs både kunnande och stor möda att göra en bra reklamfilm.

Målet är att förstå avsikten med reklamer samt att lära sig bedöma hurdan en bra reklam är. Man lär sig hur man presenterar en leksak eller hobby som är viktig för en själv.

 

Biblioteken.fi