Silja Säl

Silja Säl

Hej, ja e en 13 år gammal vikarsäl från Apparatön som söker samtalssällskap med intressanta typer i alla åldrar. Ja e en sån här cool, rolig och trendig typ. Helst hänger ja ute me mina vänner eller shoppar. Alla mina bästa vänner bor i Den andra världen, så ja kan bara se dem genom nätet. Men int gör de nåt. På nätet köper ja ju också allt. Vem orkar fara ti butiken mera, när man kan beställa hem allt tufft fast medan man ligger på stranden? Ja tycker förresten jättemycket om att bara ligga och ta det lugnt: på stranden eller soffan hemma, båda går lika bra. Den enda motion jag gillar är att simma. Mamma säger att min starkaste kroppsdel är käften, eftersom hon tycker att jag käkar alldeles för mycket tuggummi. Men tuggummi är liksom min favoritmat. Min mamma heter Nina Säl. Hon är bankdirektör på Apparatöns bank. Hon har säkert tio olika kreditkort. Mamma har sparat informationen från ett av korten på min tablett, så att jag inte behöver störa mamma med mina nätbeställningar. Jag får köpa helt va jag vill ha, och ofta beställer ja allt som ja ser i reklamerna. Jag följer Krita Kreaturs reklambyrå aParaden på Kvitter. Därifrån får jag alla mina bästa idéer.

Min pappa Nestor Säl äger SälCo-rederiet. Pappas skepp är det enda sättet att komma hit till ön. Pappa älskar att resa och han är hela tiden på arbetsresa. Mamma brukade tycka om att resa. Som unga brukade de ibland resa runt Den andra världen skilt för sig, tills de en dag båda två råkade simma hit till Apparatön. På den där strandklippan träffade de varandra första gången, och där finns fortfarande utmärkt platsen där de pussades för första gången. Pappa och mamma far ut till den klippan en gång i året för att simma och fira sin årsdag.

När jag började i förskolan fick jag min egen smarttelefon. Man kan bara få en sådan om man är jättesmart! Man kan göra nästan vad som helst med en smarttelefon. Man kan filma videon, surfa på nätet och ta bilder. Jag har tagit ganska många bilder på mig själv. De vuxna kallar dem selfies men jag tycker att bilder på mig själv faktiskt är taggfies. Förresten fick min telefon nästan redan demens. Det rymdes inte något alls mer i telefonens minne. Sådant kan ibland hända gamla igelkottar. Som tur skaffade pappa mer minne till telefonen från ett sådant där datormoln. Sku man månne kunna hämta mer minne åt mommo också?

Jag sku också vilja fara ut och resa som pappa och mamma gjorde när de var unga. Jag ha aldrig ännu besökt Den andra världen, men jag vet att jag sku trivas där. Jag sku kunna träffa alla mina vänner på riktigt och se hur det är i den stora världen. Jag frågade redan av mamma om jag kanske sku kunna komma med nån gång när pappa far på arbetsresa. Men mamma sa att det inte går. Hon tycker att jag är för ung och att det är för annorlunda i Den andra världen. Jag fattade int riktigt vad hon menade när hon sa att när pappa kommer till Den andra världen måst han hoppa från skeppet och simma i land så att folk inte i onödan jagar upp sig. Varför i all världen? Pappa äger ju dom där skeppen!

Jag har bott på Apparatön i hela mitt liv, men pappa och mamma bodde i Den andra världen innan vi barn kom till. Där ska tydligen alla igelkottar bo i nästen och sova på vintern. Det gör vår mommo! Som tur finns det ingen vinter här på ön.

Ja tror att mamma hitta på hela grejen. Hon är rädd att om ja slipper till Den andra världen vill ja int mer komma tillbaka. Och nog kan de ju hända. Ja vill berätta en hemlighet för er. Ja e förälskad i en jätte söt säl. Hon e bara två år äldre än jag och ja ha följt henne sen början på Bildogram. Hon e helt jättepopulär. Hon har nuförtiden över 500 000 följare. Men nu när ja också ha börja få mer följare, ren över 1500, så börja hon följa mig också! Hon ha ren skickat 37 hjärtan åt mig. Jag räknar dem varje dag. Jag måst slippa å träffa henne. Jag måste! Ja ha ren undrat om kanske Valter sku kunna föra mig dit. Han jobbar för pappa och är öns egen räddningsval. Nånej, ja skoja bara. Int kommer ja nu att avslöja mina planer här heller.

Men hej, om du vill tala me mig kan du skriva mig på: Willowy13. Jag finns också på VemVadVaddå och SnabbaChatt. Elle skicka ett meddelande om du känner till nåt nytt fint program för snabbmeddelanden! En av mina kompisar mobbades på SickSack, så den använder ja inte mer. Hejjjjj dåååååååå!

 

Biblioteken.fi